Selymes bőr otthon, epilátorral

Minden nő legnagyobb rémálma a folyamatosan visszanövő szőrök eltávolítása. Végeláthatatlan feladatnak tűnik, különösen a nyári időszakban. Mindenki arról álmodik, hogy a piacra kerül egy olyan készülék, amellyel pillanatok alatt örökre el lehet távolítani a legerősebb szőrszálakat is. Léteznek ilyen megközelítően hatásos megoldások, de ehhez hozzáértő személyek segítségét kell kérni, és ez időigényes is, hiszen többször kell meglátogatni a szépségápolási szalonokat, és ez a megoldás a pénztárcánkat sem kíméli.

A selymes bőr elérésére az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb eszközök az epilátorok. A mindenki számára ismert kis kütyü gyorsan mozgó finom csipesszel gyökerestől szedi ki a nemkívánatos szőrszálakat, még a legfinomabbakat is.  A fejlettebb típusok több csipesszel vannak ellátva, ami a gyorsabb szőrtelenítést teszi lehetővé. Ily módon kevesebb irritációval is jár.

A borotvával történő szőrtelenítés egyszerűbb, hiszen semmilyen fájdalommal nem jár, azonban a szőrszálak hamar visszanőnek és még meg is erősödnek. Arról nem is beszélve, hogy a borotválás során könnyen meg is sebezhetjük magunkat.

Akik most ismerkednének meg a készülékkel, és most tervezik a megvásárlását, azoknak tudniuk kell, hogy az ilyen fajta szőrtelenítés nem fájdalommentes folyamat, hiszen az epilátor mégiscsak gyökerestől tépi ki a szőrszálakat. Természetesen ez nem egy elviselhetetlen fájdalom, és a hozzászokást követően enyhül is. A gyártók felismerték ezt a problémát, és manapság már olyan készülékeket dobtak a piacra, amelyek masszírozó fejjel vagy hűtési funkcióval rendelkeznek, valamint egyes típusok vízben is használhatók. Az utóbbi előnye, hogy a meleg vízben kitágulnak a pórusok, így a szőrszálak eltávolítása is enyhébb fájdalommal jár. A legtöbb modern készülék pedig már akkumulátorral van ellátva, ami megkönnyíti a használatot, hiszen nem kell bosszankodni a kábel miatt sem.

Az epilátor előnyei

Az epilátor azért közkedvelt annyira, mert hosszantartó simaságot biztosít. Akár 4 héten át élvezhetjük a sima bőr érzését. Ez azért van, mert a készülék gyökerestül távolítja el a szőrszálakat, így azoknak sokkal több idő kell, hogy újra kifejlődjenek. A borotválás és a szőrtelenítő krémek esetében csak a bőr felszínén történik a szőrszálak eltávolítása. Az epilálással történő szőrtelenítés után a szőrszálak lágyabbak és vékonyabbak lesznek.

A gyantázás is hasonló elven működik, mint az epilálás, a szőrszálakat gyökerüknél fogva távolítja el, azonban a rövid szőrszálakkal nem tud megküzdeni. Epilálással a rövid és a hosszú szálakat is el lehet tüntetni. Nem szükséges megvárni, hogy a szőrszálak elérjenek egy adott méretet, hogy azoktól is meg tudjunk szabadulni, hiszen az epilátor már a nagyon apró, akár 0,5 mm nagyságú szálakat is eltávolítja. A végeredmény pedig a puha és selymes bőr lesz.

A modernebb készülékek már különböző tartozékokkal is rendelhetők, így az epilálást a megfelelő fejjel a test bármelyik részén el lehet végezni. Ha a fejlettebb epilátorokat nézzük, láthatjuk, hogy már akkumulátorral vannak ellátva. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy akár a kádban, fürdés közben is elvégezhessük a szőrtelenítést, ezáltal csökkentve a fájdalomérzetet és a bőrirritációt is.

Az epilátorok megvásárlása nagyon jó befektetés, hiszen már viszonylag jó áron beszerezhetők, és évekig megoldást kínálnak a szőrtelenítésre. Érdemes tudni, hogy szőrtelenítés után a bőrfelület rövid időre kipirosodhat. Ilyenkor ajánlott testápoló krémekkel vagy olajokkal kényeztetni a bőrt.

Nincs kapcsolódó bejegyzés.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. A hozzászólás és a visszajelzés jelenleg nem engedélyezett.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.