Így optimalizálja apróhirdetéseit a jobb eladása érdekében

Az internet és a Google világában kicsit is otthonosan mozgók számára nem újdonság, hogy a látogatottság növelésének érdekében rendkívül fontos a keresőoptimalizálás. Miként weboldalak esetében a linképítést, a megfelelő kulcsszavak használatát, a Google-barát szövegezést és az online marketinget tartjuk döntő fontosságúnak, úgy apróhirdetéseink feladásakor is érdemes odafigyelni az optimalizálás követelményeire, hiszen így a feladott hirdetés többekhez juthat el, vagy jobban szem előtt lesz. Javasolja a kulcsszo.hu keresőoptimalizáló weboldala.

A honlapok tartalommal való feltöltése során kiemelt figyelmet érdemes fordítani a cikkek címének megválasztására, s nincs ez másként apróhirdetések címei esetében sem. De jogosan merülhet fel laikusként a kérdés, hogy az optimalizálás szempontjából mi a leginkább alkalmas cím. Törekedjen arra, hogy röviden és tömören kifejezze azt a tartalmat, melyet értékesíteni kíván. Az általánosítások helyett érdemes utalni a hirdetés speciális jellegére, arra, miben különbözik ez a többitől.

Az apróhirdetések között böngészők elsősorban lakóhelyükhöz közeli régió, és kategória alapján igyekeznek megtalálni a számukra ideális lehetőséget. Bizonyára Ön is jól tudja azonban, hogy az ingyenesen használható hirdetési lehetőséget rendkívül sokan kihasználják, s a hirdetések sokaságából valamiképpen ki kell tűnni. Ha a hirdetés kiemelésével járó költségvonzat nem felel meg az Ön számára, akkor a címválasztással hívja fel a figyelmet az Ön által kínáltakra! A hirdetés tartalmára való pontos utalással megteheti ezt.

Az optimalizálás nélkülözhetetlen feltétele az, hogy elhelyezze a címben és a szövegben is azokat a kulcsszavakat, melyek egyértelműen utalnak az Ön által hirdetett termékre, szolgáltatásra. Célszerű a Google által előnyben részesített kulcsszavak közül kiválasztania a megfelelőeket, de emellett természetesen a címkék megadásáról sem érdemes elfeledkeznie.
S hogy miként történjen a szövegezés? Mivel apróhirdetésről van szó, így mindenképpen javasolt a tömörségre törekedni, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy lényeges információk maradjanak ki a hirdetésből. Az értékesíteni kívánt termék vagy szolgáltatás jellegétől függően szerepeljen minden tudnivaló a lényegre törően megfogalmazott sorok között, és a korrektség érdekében ne hagyja ki használt termék esetében a negatívumokat sem!

Figyeljen oda a helyesírásra, különösen, ha kulcsszavakról van szó, ha nem is az optimalizálás érdekében, de azért mindenképpen, hogy az érdeklődők bizalommal forduljanak Ön felé! Felesleges nagybetűvel írnia a szöveget, ez semmilyen szerepet nem játszik az optimalizálás folyamatában, maximum azt érheti el vele, hogy az olvasó nem fogja végigolvasni a hirdetést. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a nagybetűk használata csökkenti az olvashatóságot, s az értelmezhetőséget.

Napjainkban az optimalizálás folyamata szorosan összekapcsolódik a közösségi oldalakon való megosztással. Éppen ezért célszerű hirdetését megosztani, így az optimalizálás mellett sokat tehet ilyen módon is a hirdetés forgalmának növeléséért.

Nincs kapcsolódó bejegyzés.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. A bejegyzés végére ugorhat, és megírhatja hozzászólását. Visszajelzés jelenleg nem engedélyezett.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.