Hasznos segítség a telefonszám tudakozók használata

A telefonszám tudakozók használata természetes dolognak számít. A hétköznapi telefonkönyvek mára már lassan a homályba vesznek. A telefonos tudakozó és a különféle online oldalak keresőinek igénybevételével könnyebben kideríthető a hívóazonosítóhoz tartozó fél kiléte.

Miért jó?

Gyorsan és elérhetővé teszi számunkra a hívószámhoz tartozó adatokat. Két ismertebb módszerrel, valamint egy sokak számára új lehetőséggel lehet kideríteni pontosan, hogy ki is keresett minket. Lehet vezetékes telefonról vagy mobiltelefonról felhívható tudakozó (11800-as hívószám), online keresők használata, valamint applikációk segítségével is. Tehát ha igénybe vesszük nem lesz bennünk kételkedés az iránt, hogy vajon ki hívott minket hiszen lehet, hogy fontos hívásról van szó.

Telefonszám tudakozók formái

A telefonon keresztül hívható szolgáltatás költségekkel jár és olykor sok időt vehet igénybe az ügyintézőhöz történő kapcsolás is. Ez a legegyszerűbb módja az adatok kiderítésének még is olykor időigényes lehet. Az online kereső működhet úgy, hogy egyszerűen beírjuk a Google keresőjébe a számot és különféle találatokat dob ki a számra hivatkozva. Ez egyszerűnek tűnhet viszont nem elég pontos. Vannak kifejezetten csak telefonszám kereső oldalak, ahol szinte az összes létező és adatbázisban nyilvánosan szereplő telefonszámhoz tartozó információkat könnyedén megkapjuk.

Nagyon oda kell figyelni abban az esetben, ha a különböző telefonos szolgáltatók keresőjét használjuk hiszen a keresés lehet eredménytelen is abban az esetben, ha olyan telefonszámról van szó, amely számhordozó is lehet. Előfordulhat, hogy egy telefonszám titkosítva van így akármennyire is jó egy kereső nem fogjuk tudni kideríteni a szám tulajdonosának kilétét.

Védelem

Előfordul, hogy folyamatosan megadjuk a mobiltelefonszámunkat a különböző webhelyekre, szolgáltatásokra vagy bejelentkezünk egy applikációba mobiltelefonos játékba. A telefonszámunk megszerzésével egy hacker egyenként elkezdheti fiókjaink feltörését, ha a jelszó a saját telefonunkra érkezik.

Megtéveszthetik az automatizált rendszereket (például a bankot) hogy azt higgyék, hogy ők mi vagyunk. Vagyis, hogy a csalók a mi nevünkben és adatainkkal járnak el. Ami még a legrosszabb ebben az egészben, hogy az eltulajdonított számmal lazán feltörhetik a munkahelyi e-maileket és dokumentumokat is. Ezért szükséges megvédeni a saját telefonszámunkat. Ennek az a legegyszerűbb módja, ha a szolgáltatónál titkosítást kérünk a telefonszámra, valamint harmadik félnek (pl. nyereményjáték, hírlevél) nem adjuk meg.

Fontosak mert…

Sokan bizony nem fordítunk arra időt, hogy kiderítsük az ismeretlen számok tulajdonosának kilétét. Kinyomjuk, nem vesszük fel vagy egyszerűen csak letiltjuk, ha a hívóazonosító természetesen jelezve van. De mi van abban az esetben, ha véletlenül egy olyan számot tiltunk, amely igen is fontos lehet? Pontosan erre a célra felelnek meg leginkább a telefonszám tudakozó szolgáltatások. Ez a lényege.

A telefonszám tudakozók fontossága a világháló elterjedésével vált egyre hasznosabbá. Mindegyik lekérdező módszer alkalmas a célra még is elmondható, hogy a legnépszerűbb a különböző online telefonszámkeresők használata melyek teljesen díjmentesek.

A világháló és az okostelefonok megjelenése megkönnyítették a telefonszám keresést. Az információkhoz gyorsabban jutunk hozzá és a találati eredmény is sokkal pontosabb. Természetesen a telefon tudakozók között a hagyományos hívható módszer továbbra is létezik, viszont mára már a felhasználók egy csekély része él ezzel a lehetőséggel.

Nincs kapcsolódó bejegyzés.

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. A hozzászólás és a visszajelzés jelenleg nem engedélyezett.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.