5 +1 Hasznos Tipp Álláskereséshez

Aktuális bejegyzésünkben szeretnék néhány hasznos tippet adni álláskeresőknek.

  1. Szűrjük Ki a Kamu Hirdetéseket! – Csak olyan hirdetésre jelentkezzünk, ami mögött komoly munkáltatót sejtünk. Ilyen esetekben mindig megtalálhatjuk a pontos nevet és elérhetőségeket a hirdetésben. A túl magas kereset és túl kevés munka okot ad a gyanakvásra.
  2. Írjunk Profi Önéletrajzot! – Fontos, hogy átlátható, igényes papírt adjunk be magunkról, hiszen ez képvisel minket a jelentkezésnél. Ügyeljünk a helyesírásra és csak olyan dolgokat írjunk bele ami valóban igaz! Néhány személyes vonatkozás megemlítése a munkakörrel kapcsolatban pozitív visszhangot kelthet (például szakmai gyakorlat). Jó pont, ha önéletrajzunk mellé rövid kísérőlevelet társítunk, mely azt tartalmazza mi motivált minket a jelentkezéskor!
  3. Érkezzünk Pontosan az Interjúra! – Az első alkalom, amikor közvetlen kapcsolatba kerülünk lehetséges munkahelyünkkel a személyes elbeszélgetés napja. Az itt megadott időpontot szigorúan be kell tartani! A késés megengedhetetlen, azzal valószínűleg az összes további esélyünk halálra van ítélve. Korábban érkezni sem illik (maximum 10 perccel), hiszen valószínű azért kaptunk időpontot, mert sem hamarabb, sem később nem alkalmas.
  4. Öltözzünk Alkalomhoz Illően! – Állásinterjúra illik felöltözni elegánsan. Uraknak öltöny, hölgyeknek kosztüm. Kerüljük a rikító színű vagy kihívó ruhadarabokat! A kivillanó fehér zokni és a koszos cipő is kerülendő! Itt pedig már elérkeztünk az ápoltság kérdéséhez. Interjúra igyekvéskor érdemes ilyenekre odafigyelni. Előfordulhat ugyanis, hogy kiváló szakember a felvételiző, de nem veszik fel hanyagságot tükröző borostás külseje miatt.
  5. Legyünk Határozottak és Szimpatikusak! – Attól kezdve, hogy belépünk a helyiségbe egészen odáig, hogy távozunk töretlen magabiztosságnak kell rólunk sugároznia. A kézfogás, a megszólalás, a beszélgetés és válaszaink stílusa és nem utolsó sorban a testbeszédünk az, amiből leszűrhető személyiségünk típusa. Ezért figyeljünk ezekre, ne mutassuk magunkat bizonytalannak, hiszen interjúztatónk nem ilyen munkaerőt keres. A feltett kérdésekre próbáljunk gyors, kreatív és határozott választ adni – ezeken keresztül mérik ugyanis mennyire tudunk kezeli egy-egy felmerülő problémát. Próbáljunk kialakítani egy pozitív légkört, a kedves mosoly talán meggyőzőbb és szimpatikusabb is egy fagyos tekintetnél.

+1 Adjuk Önmagunkat!

Érdemes az udvariasság és a határozottság fenntartása mellet kitartani saját véleményünk, elképzeléseink mellett is. Egyrészt a munkáltató olyan munkaerőt keres, akinek saját gondolatai és véleménye van, másrészt később úgyis problémát okoz, ha kiderül valójában milyenek vagyunk.

Tekintse meg a megyeiapro.hu álláshirdetések rovatát is.

Kapcsolódó bejegyzések:

  1. Hasznos segítség a telefonszám tudakozók használata

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.