Legutóbbi bejegyzések

Hasznos segítség a telefonszám tudakozók használata

A telefonszám tudakozók használata természetes dolognak számít. A hétköznapi telefonkönyvek mára már lassan a homályba vesznek. A telefonos tudakozó és a különféle online oldalak keresőinek igénybevételével könnyebben kideríthető a hívóazonosítóhoz tartozó fél kiléte.

Miért jó?

Gyorsan és elérhetővé teszi számunkra a hívószámhoz tartozó adatokat. Két ismertebb módszerrel, valamint egy sokak számára új lehetőséggel lehet kideríteni pontosan, hogy ki is keresett minket. Lehet vezetékes telefonról vagy mobiltelefonról felhívható tudakozó (11800-as hívószám), online keresők használata, valamint applikációk segítségével is. Tehát ha igénybe vesszük nem lesz bennünk kételkedés az iránt, hogy vajon ki hívott minket hiszen lehet, hogy fontos hívásról van szó.

Telefonszám tudakozók formái

A telefonon keresztül hívható szolgáltatás költségekkel jár és olykor sok időt vehet igénybe az ügyintézőhöz történő kapcsolás is. Ez a legegyszerűbb módja az adatok kiderítésének még is olykor időigényes lehet. Az online kereső működhet úgy, hogy egyszerűen beírjuk a Google keresőjébe a számot és különféle találatokat dob ki a számra hivatkozva. Ez egyszerűnek tűnhet viszont nem elég pontos. Vannak kifejezetten csak telefonszám kereső oldalak, ahol szinte az összes létező és adatbázisban nyilvánosan szereplő telefonszámhoz tartozó információkat könnyedén megkapjuk.

Nagyon oda kell figyelni abban az esetben, ha a különböző telefonos szolgáltatók keresőjét használjuk hiszen a keresés lehet eredménytelen is abban az esetben, ha olyan telefonszámról van szó, amely számhordozó is lehet. Előfordulhat, hogy egy telefonszám titkosítva van így akármennyire is jó egy kereső nem fogjuk tudni kideríteni a szám tulajdonosának kilétét.

Védelem

Előfordul, hogy folyamatosan megadjuk a mobiltelefonszámunkat a különböző webhelyekre, szolgáltatásokra vagy bejelentkezünk egy applikációba mobiltelefonos játékba. A telefonszámunk megszerzésével egy hacker egyenként elkezdheti fiókjaink feltörését, ha a jelszó a saját telefonunkra érkezik.

Megtéveszthetik az automatizált rendszereket (például a bankot) hogy azt higgyék, hogy ők mi vagyunk. Vagyis, hogy a csalók a mi nevünkben és adatainkkal járnak el. Ami még a legrosszabb ebben az egészben, hogy az eltulajdonított számmal lazán feltörhetik a munkahelyi e-maileket és dokumentumokat is. Ezért szükséges megvédeni a saját telefonszámunkat. Ennek az a legegyszerűbb módja, ha a szolgáltatónál titkosítást kérünk a telefonszámra, valamint harmadik félnek (pl. nyereményjáték, hírlevél) nem adjuk meg.

Fontosak mert…

Sokan bizony nem fordítunk arra időt, hogy kiderítsük az ismeretlen számok tulajdonosának kilétét. Kinyomjuk, nem vesszük fel vagy egyszerűen csak letiltjuk, ha a hívóazonosító természetesen jelezve van. De mi van abban az esetben, ha véletlenül egy olyan számot tiltunk, amely igen is fontos lehet? Pontosan erre a célra felelnek meg leginkább a telefonszám tudakozó szolgáltatások. Ez a lényege.

A telefonszám tudakozók fontossága a világháló elterjedésével vált egyre hasznosabbá. Mindegyik lekérdező módszer alkalmas a célra még is elmondható, hogy a legnépszerűbb a különböző online telefonszámkeresők használata melyek teljesen díjmentesek.

A világháló és az okostelefonok megjelenése megkönnyítették a telefonszám keresést. Az információkhoz gyorsabban jutunk hozzá és a találati eredmény is sokkal pontosabb. Természetesen a telefon tudakozók között a hagyományos hívható módszer továbbra is létezik, viszont mára már a felhasználók egy csekély része él ezzel a lehetőséggel.

Az otthoni duguláselhárítás nem lehetetlen

Sok bosszúságot okozhatnak a konyhai és fürdőszobai dugulások, amelyek akár használhatatlanná tehetik az adott helyiséget. Ilyen esetben azonnali megoldásra van szükség, szerencsére mindannyiunk konyhaponcán ott sorakoznak a házi duguláselhárításhoz szükséges alapanyagok.

De mielőtt rátérnénk, milyen otthoni praktikákat vethetünk be a dugulások megszüntetése ellen, fontos elmondani, hogy megelőzéssel jobban járunk, mint a probléma elhárításával. A lefolyók dugulásának megelőzése érdekében két jótanácsot érdemes megfogadnunk. Minden lefolyó esetében használjunk gyümölcs- vagy hajszűrőt, ami csökkenti a csövekbe jutó szilárd szennyeződések mennyiségét. A másik jótanács, amit érdemes megfogadnunk: havi rendszerességgel végezzünk forróvizes öblítést. Noha a forró víz természetes oldószer, rendes használat esetén a lefolyóba rendszerint langyos vagy hideg víz kerül, ami kedvez a különböző szennyeződések megtapadásának. Nincs szükség másra, csupán egy vízforralóra, a tartalmát zúdítsuk a lefolyóba.

A forró víz abban az esetben is jó szolgálatot tesz, ha már dugulás alakul ki. Sajnos nem lehetünk biztosak benne, hogy ezzel a megoldással célt érünk, néha hatásosabb módszerre van szükség. Amennyiben a dugulás szinte teljes elzáródást okoz, használjunk szódabikarbónát és ecetet. Mindkét szer megtalálható minden háztartási- és élelmiszerboltban. Elsőként szórjunk legalább 3-4 evőkanálnyi szódabikarbónát a lefolyóba, majd 2-3 deciliter ecettel öblítsük le. Az így keletkező folyékony elegy természetes oldószert hoz létre, ami képes megszüntetni a dugulást, illetve megtisztítani a lefolyócső belső falát. Hagyjuk a szert hatni legalább 20 percig, majd végezzünk forróvizes öblítést.

Ha nem jártunk sikerrel, tegyünk használjuk a bórax nevű szert. Sok üzletben találkozhatunk ezzel az univerzális készítménnyel. Noha hajlamosak vagyunk háztartási vegyszerként tekinteni rá, a bórax tulajdonképpen nátrium-tetraborát, ami a bórsav nátriummal alkotott sója. Mivel élelmiszerekben adalékként is hasznosítják, ezért biztonságosnak tekinthetjük, ugyanakkor nagyon fontos megjegyezni, hogy a bórax név alatt elsősorban a nátrium-tetraborát dekahidrátot értik, illetve emellett használják a többi hidrát és anhidrát változatra is. A lefolyótisztítóként forgalmazott bórax nem alkalmas élelmiszeradalékként, de tisztítószerként biztonságosan használható. Egy tölcsér segítségével juttassunk nagyjából két deciliter bóraxot a lefolyóba, majd 15-20 elteltével forró vízzel öblítsük le.

Sajnos előfordulnak esetek, amikor csak az agresszív lefolyótisztítók vezetnek eredményre. Ne feledkezzünk meg róla, hogy ezek használata odafigyelést igényel, minden esetben tartsuk be a használati utasításban szereplő ajánlásokat! Nagyon fontos tudni ezekkel kapcsolatban azt is, hogy a különböző készítmények vegyületei egymással keveredve veszélyes gázokat hozhatnak létre, ezért soha ne elegyítsük őket egymással; egyszerre csak egy szert használjunk!

Biztonságban a fűtési időszakban is!

A szénmonoxid az egyik legalattomosabb mérgezőanyag, amely szagtalan jellegének köszönhetően komoly veszélyforrást jelent a nem megfelelő tüzelőberendezéseket használók számára. Szerencsére odafigyeléssel az ilyen jellegű kockázatok nagyságrendekkel csökkenthetők.

A biztonságos tüzelőberendezések alapfeltétele, hogy azok megtervezését, kivitelezését és üzembe helyezését szakemberrel végeztessük el. Az ő szakértelme, illetve a felelőssége a garancia arra, hogy a telepített tüzelőberendezés megfelelő és biztonságos lesz.

Viszont nem feledkezhetünk meg arról, hogy a legnagyobb odafigyeléssel telepített berendezés is veszélyforrást jelenthet, ha nem megfelelően tartjuk karban, illetve használjuk. Sok esetben a készülékek felületén keletkező szennyeződések jelentenek veszélyt. A por és pára által keletkező szennyeződések képesek eltömíteni a szellőzőnyílásokat, ami az égés minőségének romlásához, illetve mérgező gázok keletkezéséhez vezethet.

De nem feledkezhetünk meg a kéményről sem. Ezek esetében a legnagyobb veszélyforrást a kémények eldugulása jelenti. Sajnos előfordul, hogy az égéstermékek romboló hatása miatt vakolat- vagy tégladarabok zuhannak a járatba, eltömítve azt. Az sem ritka, hogy madarak vagy darazsak építenek fészket a biztonságot adó járatba, ám télen ezek megakadályozzák az égéstermékek megfelelő távozását. Éppen ezért elengedhetetlenül szükséges a kéményjáratok ellenőrzése a fűtési időszak előtt, ugyanis a nyílt égésterű tüzelőberendezésekben keletkető égéstermékek és gázok csakis abban az esetben képesek távozni, ha a járat szabad utat enged számukra. Amennyiben akadályba ütköznek, a nyílt égéstérből a szoba levegőjében kerülnek, jelentős veszélyforrást teremtve az ott tartózkodók számára.

Abban az esetben, ha nyílt égésterű tüzelőberendezéssel fűtünk, amely a szoba levegőjéből táplálkozik oxigénnel, mindenképpen gondoskodnunk kell a megfelelő légcseréről. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a napjainkban használatos korszerű nyílászárók olyan mértékű zárással rendelkeznek, amelyek ellehetetlenítik a lakás lassú légcseréjét. Minél kevesebb az oxigén, az égés annál kevésbé lesz tökéletes, emiatt a kémény sem képes az égéstermékek megfelelő elszállítására. Ezért tartsuk szem előtt: ha nyílt égésterű berendezést használunk, szellőztessünk gyakran, különösen abban az esetben, ha a nyílászáróink jó légzárást biztosítanak!

De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a lakásban használt egyes berendezések képesek befolyásolni a légtérben uralkodó légnyomást; ilyenek többek között a szárítógépek, a konyhai páraelszívók, klímaberendezések is. Ezek a berendezések megfordíthatják a kéményben az égéstermékek áramlási irányát, ami következtében mérgezőanyagok juthatnak a szoba levegőjébe.

Fontos kiemelni, hogy a szénmonoxid szagtalan jellege miatt rendkívül veszélyes; sajnos az érzékszerveinkkel nem észlelhetjük a jelenlétét, rendszerint a tünetek segítenek ebben. Mérgezés során rendszerint fejfájás, szédülés, hányinger és általános rosszullét jelentkezik, de ezek könnyedén összetéveszthetők más betegségek tüneteivel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tüzelőberendezések használata esetén szénmonoxid-érzékelővel rendelkezzünk. Ez a hasznos szerkezet életet menthet, éppen ezért figyeljünk arra, hogy csakis megbízható gyártó termékei közül válasszunk.

A szénmonoxid az egyik legalattomosabb mérgezőanyag, amely szagtalan jellegének köszönhetően komoly veszélyforrást jelent a nem megfelelő tüzelőberendezéseket használók számára. Szerencsére odafigyeléssel az ilyen jellegű kockázatok nagyságrendekkel csökkenthetők.

A biztonságos tüzelőberendezések alapfeltétele, hogy azok megtervezését, kivitelezését és üzembe helyezését szakemberrel végeztessük el. Az ő szakértelme, illetve a felelőssége a garancia arra, hogy a telepített tüzelőberendezés megfelelő és biztonságos lesz.

Viszont nem feledkezhetünk meg arról, hogy a legnagyobb odafigyeléssel telepített berendezés is veszélyforrást jelenthet, ha nem megfelelően tartjuk karban, illetve használjuk. Sok esetben a készülékek felületén keletkező szennyeződések jelentenek veszélyt. A por és pára által keletkező szennyeződések képesek eltömíteni a szellőzőnyílásokat, ami az égés minőségének romlásához, illetve mérgező gázok keletkezéséhez vezethet.

De nem feledkezhetünk meg a kéményről sem. Ezek esetében a legnagyobb veszélyforrást a kémények eldugulása jelenti. Sajnos előfordul, hogy az égéstermékek romboló hatása miatt vakolat- vagy tégladarabok zuhannak a járatba, eltömítve azt. Az sem ritka, hogy madarak vagy darazsak építenek fészket a biztonságot adó járatba, ám télen ezek megakadályozzák az égéstermékek megfelelő távozását. Éppen ezért elengedhetetlenül szükséges a kéményjáratok ellenőrzése a fűtési időszak előtt, ugyanis a nyílt égésterű tüzelőberendezésekben keletkető égéstermékek és gázok csakis abban az esetben képesek távozni, ha a járat szabad utat enged számukra. Amennyiben akadályba ütköznek, a nyílt égéstérből a szoba levegőjében kerülnek, jelentős veszélyforrást teremtve az ott tartózkodók számára.

Abban az esetben, ha nyílt égésterű tüzelőberendezéssel fűtünk, amely a szoba levegőjéből táplálkozik oxigénnel, mindenképpen gondoskodnunk kell a megfelelő légcseréről. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a napjainkban használatos korszerű nyílászárók olyan mértékű zárással rendelkeznek, amelyek ellehetetlenítik a lakás lassú légcseréjét. Minél kevesebb az oxigén, az égés annál kevésbé lesz tökéletes, emiatt a kémény sem képes az égéstermékek megfelelő elszállítására. Ezért tartsuk szem előtt: ha nyílt égésterű berendezést használunk, szellőztessünk gyakran, különösen abban az esetben, ha a nyílászáróink jó légzárást biztosítanak!

De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a lakásban használt egyes berendezések képesek befolyásolni a légtérben uralkodó légnyomást; ilyenek többek között a szárítógépek, a konyhai páraelszívók, klímaberendezések is. Ezek a berendezések megfordíthatják a kéményben az égéstermékek áramlási irányát, ami következtében mérgezőanyagok juthatnak a szoba levegőjébe.

Fontos kiemelni, hogy a szénmonoxid szagtalan jellege miatt rendkívül veszélyes; sajnos az érzékszerveinkkel nem észlelhetjük a jelenlétét, rendszerint a tünetek segítenek ebben. Mérgezés során rendszerint fejfájás, szédülés, hányinger és általános rosszullét jelentkezik, de ezek könnyedén összetéveszthetők más betegségek tüneteivel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tüzelőberendezések használata esetén szénmonoxid-érzékelővel rendelkezzünk. Ez a hasznos szerkezet életet menthet, éppen ezért figyeljünk arra, hogy csakis megbízható gyártó termékei közül válasszunk.

Selymes bőr otthon, epilátorral

Minden nő legnagyobb rémálma a folyamatosan visszanövő szőrök eltávolítása. Végeláthatatlan feladatnak tűnik, különösen a nyári időszakban. Mindenki arról álmodik, hogy a piacra kerül egy olyan készülék, amellyel pillanatok alatt örökre el lehet távolítani a legerősebb szőrszálakat is. Léteznek ilyen megközelítően hatásos megoldások, de ehhez hozzáértő személyek segítségét kell kérni, és ez időigényes is, hiszen többször kell meglátogatni a szépségápolási szalonokat, és ez a megoldás a pénztárcánkat sem kíméli.

A selymes bőr elérésére az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb eszközök az epilátorok. A mindenki számára ismert kis kütyü gyorsan mozgó finom csipesszel gyökerestől szedi ki a nemkívánatos szőrszálakat, még a legfinomabbakat is.  A fejlettebb típusok több csipesszel vannak ellátva, ami a gyorsabb szőrtelenítést teszi lehetővé. Ily módon kevesebb irritációval is jár.

A borotvával történő szőrtelenítés egyszerűbb, hiszen semmilyen fájdalommal nem jár, azonban a szőrszálak hamar visszanőnek és még meg is erősödnek. Arról nem is beszélve, hogy a borotválás során könnyen meg is sebezhetjük magunkat.

Akik most ismerkednének meg a készülékkel, és most tervezik a megvásárlását, azoknak tudniuk kell, hogy az ilyen fajta szőrtelenítés nem fájdalommentes folyamat, hiszen az epilátor mégiscsak gyökerestől tépi ki a szőrszálakat. Természetesen ez nem egy elviselhetetlen fájdalom, és a hozzászokást követően enyhül is. A gyártók felismerték ezt a problémát, és manapság már olyan készülékeket dobtak a piacra, amelyek masszírozó fejjel vagy hűtési funkcióval rendelkeznek, valamint egyes típusok vízben is használhatók. Az utóbbi előnye, hogy a meleg vízben kitágulnak a pórusok, így a szőrszálak eltávolítása is enyhébb fájdalommal jár. A legtöbb modern készülék pedig már akkumulátorral van ellátva, ami megkönnyíti a használatot, hiszen nem kell bosszankodni a kábel miatt sem.

Az epilátor előnyei

Az epilátor azért közkedvelt annyira, mert hosszantartó simaságot biztosít. Akár 4 héten át élvezhetjük a sima bőr érzését. Ez azért van, mert a készülék gyökerestül távolítja el a szőrszálakat, így azoknak sokkal több idő kell, hogy újra kifejlődjenek. A borotválás és a szőrtelenítő krémek esetében csak a bőr felszínén történik a szőrszálak eltávolítása. Az epilálással történő szőrtelenítés után a szőrszálak lágyabbak és vékonyabbak lesznek.

A gyantázás is hasonló elven működik, mint az epilálás, a szőrszálakat gyökerüknél fogva távolítja el, azonban a rövid szőrszálakkal nem tud megküzdeni. Epilálással a rövid és a hosszú szálakat is el lehet tüntetni. Nem szükséges megvárni, hogy a szőrszálak elérjenek egy adott méretet, hogy azoktól is meg tudjunk szabadulni, hiszen az epilátor már a nagyon apró, akár 0,5 mm nagyságú szálakat is eltávolítja. A végeredmény pedig a puha és selymes bőr lesz.

A modernebb készülékek már különböző tartozékokkal is rendelhetők, így az epilálást a megfelelő fejjel a test bármelyik részén el lehet végezni. Ha a fejlettebb epilátorokat nézzük, láthatjuk, hogy már akkumulátorral vannak ellátva. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy akár a kádban, fürdés közben is elvégezhessük a szőrtelenítést, ezáltal csökkentve a fájdalomérzetet és a bőrirritációt is.

Az epilátorok megvásárlása nagyon jó befektetés, hiszen már viszonylag jó áron beszerezhetők, és évekig megoldást kínálnak a szőrtelenítésre. Érdemes tudni, hogy szőrtelenítés után a bőrfelület rövid időre kipirosodhat. Ilyenkor ajánlott testápoló krémekkel vagy olajokkal kényeztetni a bőrt.

Mitől függnek az ingatlanok árai?

Budapest nem csak fővárosként játszik nagy szerepet, de a lakás- és ingatlanpiac fő színtere is. A lakásárak nagyon változóak, hisz nem mindegy, hogy Budapest mely kerületében található az ingatlan, és függ annak állapotától is. Csökkenthet vagy növelhet az ingatlan értékén az is, hogy milyen a közlekedés azon a városrészen, van-e mellette forgalmasabb út, és mennyire csendes környezetben található. (tovább…)

Így optimalizálja apróhirdetéseit a jobb eladása érdekében

Az internet és a Google világában kicsit is otthonosan mozgók számára nem újdonság, hogy a látogatottság növelésének érdekében rendkívül fontos a keresőoptimalizálás. Miként weboldalak esetében a linképítést, a megfelelő kulcsszavak használatát, a Google-barát szövegezést és az online marketinget tartjuk döntő fontosságúnak, úgy apróhirdetéseink feladásakor is érdemes odafigyelni az optimalizálás követelményeire, hiszen így a feladott hirdetés többekhez juthat el, vagy jobban szem előtt lesz. Javasolja a kulcsszo.hu keresőoptimalizáló weboldala. (tovább…)

Hogyan adjuk fel hitel és pénzügyi hirdetésünket?

Hirdetésfeladás kapcsán manapság elfelejthetjük a költséges, és a kevesek által megtekintett újsághirdetéseket, hiszen a világháló e téren is hasznos segítőtársnak bizonyul. Mielőtt azonban sűrű napirendjében csupán néhány pillanatot szánna arra, hogy valamelyik apróhirdetési oldalon feladja hirdetését, érdemes átgondolnia, hogy mire érdemes kiemelten odafigyelnie annak érdekében, hogy minél többekhez jusson el az Ön által közvetíteni kívánt információ. (tovább…)

SMS Szám Változás

Az SMS szolgáltatás Teljes kiemelés telefonszáma 2013. április 15.-ével a korábbi 06/90-619-007 számról a 06/90-888-310 -es számra változott. Egyéb adatokban nem történt változás.

3 Ingyenes Fotó Feltöltés Hirdetéséhez

Sokan kérték és ez valóbban hiányzó funkció volt, azaz hogy egy adott hirdetéshez több képét is fel lehessen tölteni. Mostantól ingyenesen, akár 3 db fénykép is feltölthető egy adott apróhirdetéshez. (tovább…)

Hirdetés Feladás immár Több Ezer Kategóriában

Sok ezer hirdetés között gyakran elvesznek az egyes hirdetések. Bár az érdeklődők jönnének, olykor nem is látják a hirdetést, a nem megfelelő kategorizált hirdetés esetén vagy ha egy kategóriában túl sok hirdetés van. (tovább…)